Новини 28 вересня: Угорщина і "Газпром", компенсації прокурорам

Вівторок, 28 вересня 2021, 20:57
Новини 28 вересня: Угорщина і Газпром, компенсації прокурорам

Угорщина звинуватила Україну в порушенні суверенітету через реакцію на угоду з "Газпромом"; ОГП виплачує компенсації поновленим через суди прокурорам — актуальні новини 28 вересня.

Про Угорщину

До МЗС Угорщини викликали посла України в Будапешті у зв’язку з різкою реакцією Києва на підписання 15-річного контракту з "Газпромом" — звинувачують у порушенні суверенітету.

Українська сторона збирається звернутися до Європейської комісії щодо надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди європейському законодавству в галузі енергетики.

"Рішення українського уряду виступити проти цього договору зверненням до Європейської комісії глибоко обурливе", - написав голова МЗС Угорщини на своїй Facebook-сторінці.

Про компенсації прокурорам

Прокурори, звільнені у межах люстрації і реформи прокуратури, поновлюються на посадах через суди і отримують великі компенсації - про це заявила Ірина Венедіктова.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Фірма заступника голови ОП Кирила Тимошенка заробила на передвиборчій кампанії партії "Слуга народу" та форумі "Україна 30".

Олександр Усик, чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, IBF, WBO і IBO, заявив, що збирається поїхати до себе додому в Крим разом з поясами.

В Україні презентували мобільний додаток "еСуд", який дозволить отримувати процесуальні документи і судові повідомлення на смартфон.

НАБУ і САП проводять обшуки в оточення "слуги" Куницького в Харкові у рамках справи про хабар, ухилення від сплати податків, відмивання грошей та незаконне збагачення - джерела УП.

У Зеленського слідом за 1 млрд дерев хочуть встановити 10 тисяч нових спортмайданчиків до кінця наступного року в рамках програми "Здорова Україна".

За добу 27 вересня в Україні зафіксували 6 552 нових випадки COVID-19, було госпіталізовано 1 288 осіб, померли 143 пацієнти, одужали 2 927 осіб. Також за минулу добу вакцинували 119 378 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування