Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 29 вересня: загроза безвізу з ЄС, блокування російських каналів

Середа, 29 вересня 2021, 21:17
Новини 29 вересня: загроза безвізу з ЄС, блокування російських каналів

В ЄС занепокоєні зловживанням безвізом з боку України та інших безвізових держав; YouTube заблокував два німецькомовних канали RT, Росія пригрозила помстою — актуальні новини 29 вересня.

Про безвіз

Низка ЗМІ повідомили, що окремі держави ЄС підняли питання можливості скасування безвізового режиму з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою, через серію зловживань з боку громадян цих держав. 

Серед зловживань згадуються незаконне проживання громадян з безвізових держав та необґрунтовані запити про надання притулку. 

Українська сторона заявила, що не отримувала офіційних сигналів від Європейської комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Президент Німеччини також заперечив цю інформацію.

Про блокування каналів

YouTube заблокував без права на відновлення акаунти двох німецьковмовних проєктів російської пропагандистської RT. У відповідь Роскомнадзор звернувся до Google з вимогою розблокувати їх — в іншому випадку відеохостинг у Росії можуть заблокувати.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Нацполіція і Мінцифри розробили спеціальне програмне забезпечення, яке допоможе поліцейським перевіряти СOVID-сертифікати громадян у "Дії" або сканувати паперові документи під час можливого локдауну.

Адвокат Порошенка Ігор Головань просить суд, аби журналісти Bihus.Info опублікували у первісному вигляді "плівки Медведчука". Всі 36 годин "плівок" Головань назвав змонтованими та брехливими, а замовниками розслідування – владу, котра і передала журналістам файли.

У Орбана відреагували на критику газової угоди з РФ: заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику суверенної країни, і обіцяють блокувати шлях України до НАТО.

Кабмін за ініціативою Пенсійного фонду хоче, аби ЄСВ і єдиний податок сплачували не щокварталу, а щомісяця. Мета цього - забезпечення своєчасності обчислення страхового стажу.

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких колишній народний депутат Семен Семенченко.

За добу 28 вересня в Україні зафіксували 9 666 нових випадків COVID-19, було госпіталізовано 2 855 осіб, померли 217 пацієнтів, одужали 3 281 особа. Також за минулу добу вакцинували 132 246 людей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...