Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 12 жовтня: "відкрите небо" з ЄС, перша область у "червоній" зоні

Вівторок, 12 жовтня 2021, 21:58
Новини 12 жовтня: відкрите небо з ЄС, перша область у червоній зоні
Фото: PIXABAY

Україна та ЄС підписали довгоочікувану угоду про "відкрите небо"; з 15 жовтня Херсонська область в "червоній" зоні — актуальні новини 12 жовтня.

Про "відкрите небо"

Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про "відкрите небо". Угода була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Вона має на меті урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки.

У ЄС наголошують, що одним з наслідків підписання угоди має бути вхід до України нових лоукост-авіаліній та підвищення туристичної привабливості України.

Про "червону зону

Першу область з часів весняного локдауна відправили у "червону" зону — з 15 жовтня у неї переходить територія Херсонської області.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів — уточнили у МОЗ.

Сестра "слуги народу" Андрія Клочка офіційно заробляє 10 тисяч гривень на місяць, мешкає на Троєщині і ніколи не мала бізнесу — раніше нардеп пояснював її статками походження нерухомості на мільйони гривень у матері.

Євросоюз та Україна домовилися пропрацювати "усі сценарії" розвитку подій навколо постачання газу до України, також ЄС планує активніше використовувати українську газотранспортну інфраструктуру.

У селі Софіївська Борщагівка Київської області чоловік у камуфляжі стріляв в напрямку чоловіка, який з родиною сідав у припарковане авто, поранив його в ногу і пошкодив машину.

У Києві та в Харкові або в Дніпрі вже у листопаді з‘являться перші відеокамери, які контролюватимуть дотримання маскового режиму та соціальної дистанції.

За добу 11 жовтня в Україні зафіксували 11 996 нових випадків COVID-19, було госпіталізовано 2 274 особи, померло 352 хворих, одужало 5 419 осіб. Також за минулу добу вакцинували 123 230 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування