Головні новини середи і ночі: аварія судна "Балта", COVID-обмеження

Четвер, 14 жовтня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: аварія судна Балта, COVID-обмеження

У Чорному морі зазнав лиха військовий корабель "Балта"; провідники в потягах під час посадки будуть перевіряти, чи є у пасажирів сертифікат про вакцинацію  — актуальні новини 13 жовтня.

Про "Балту"

Внаслідок погіршення погодних умов, з єдиним в Україні судном розмагнічування ВМС України U-811 "Балта" виникла аварійна ситуація, воно отримало пошкодження. Наразі корабель стоїть на якорі.

Діями екіпажу корабля аварійну ситуацію вдалося стабілізувати, загрози життю особового складу, а також втрати судна, немає. 

Про коронавірус

З 21 жовтня в поїздах міжобласного сполучення провідники під час посадки будуть перевіряти, чи є у пасажирів сертифікат про вакцинацію - про це повідомив на брифінг керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександра Перцовського.

"Укрзалізниця" планує розгорнути на вокзалах лабораторії, що будуть надавати послуги тестування за "доступною ціною". Залізниця звернеться до МВС з проханням забезпечити контроль за дотриманням нових карантинних обмежень.

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію, або тестування. Ті ж, хто має протипоказання до щеплення, може зробити ПЛР-тест, або експрес-тест.

Про інші важливі новини

В норвезькому місті Конгсберг озброєна луком і стрілами людина  вбила щонайменше п'ятьох людей.

З’явилося відео реанімації народного депутата Антона Полякова, якого знайшли мертвим у таксі у ніч на 8 жовтня.

Опозиція в Чилі почала процедуру імпічменту президенту Себастьяну Піньєрі в зв'язку з можливими порушеннями під час продажу гірничодобувної компанії - після того, як нові подробиці угоди були розкриті в Pandora Papers.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження щодо ймовірного зловживання посадовцями Міністерства охорони здоров’я під час закупівлі протиковідних вакцин за часів міністра Максима Степанова.

Wizz Air запустить 26 нових рейсів з чотирьох міст України, а на карті авіасполучення з'явиться чотири нові країни — Іспанія, Франція, Бельгія і Нідерланди.

Львів з 18 жовтня житиме за новими карантинними обмеженнями — діти йдуть на канікули раніше, а заклади культури можна буде відвідувати лише за наявності щеплення або негативного ПЛР-тесту.

У віці 85 років пішов з життя перший директор Чорнобильської АЕС Віктор Брюханов, який очолював станцію до 1986 року включно.

Ірина Венедіктова заявляє, що керівництво Адміністрації президента Петра Порошенка могло "грати ключову роль" у схемі Медведчука.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування