Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 17 листопада: розслідування Bellingcat, подорожчання проїзду в Києві відклали

Середа, 17 листопада 2021, 20:11
Новини 17 листопада: розслідування Bellingcat, подорожчання проїзду в Києві відклали
фото: КДБ білорусі

Bellingcat опублікував нові деталі у справі "вагнерівців"; ціни на проїзд у Києві не змінять до весни — актуальні новини 17 листопада.

Про розслідування Bellingcat

Bellingcat та The Insider оприлюднили першу частину розслідування унікальної операції спецслужб України, під час якої розвідникам вдалося вивезти з Росії десятки найбільш значущих бойовиків ПВК Вагнера, причетних до військових злочинів на Донбасі.

Перша частина розслідування присвячена тому, як українські розвідники вербували бойовиків ПВК Вагнера та отримали з їхніх рук прямі докази їхньої участі у військових злочинах. 

Також з посиланням на слова ексглави Головного управління розвідки Василя Бурби пояснюється, що глава Офісу президента Андрій Єрмак переніс проведення спецоперації щодо "вагнерівців", аби не зірвати домовленості з Росією щодо перемир’я на Донбасі.

Про проїзд в Києві

Кличко пообіцяв, що тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва не будуть переглядатися до кінця опалювального сезону і додав, що міська влада поставлена перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Очне навчання у столичних школах відновлять з 22 листопада для учнів усіх класів за умови дотримання школами протиепідемічних вимог, що встановлені урядом для "червоної" зони.

В ЄС заявили, що шматки супутника, знищеного під час випробування російської ракети, становлять загрозу для інфраструктури ЄС на орбіті та астронавтів, які працюють на Міжнародній космічній станції.

Підрозділи швидкого реагування Нацгвардії вирушили на західний кордон для захисту України. Повідомляється, що станом на 16 листопада ситуація контрольована.

Міністерство охорони здоров'я працює над посиленням постанови про адаптивний карантин, зокрема і "жовтій" зоні карантину потрібно буде мати сертифікат про повний курс вакцинації.

В Україні вперше запроваджують анонімну вакцинацію проти COVID-19 на Закарпатті — таку послугу передусім запровадили для тих, хто купив COVID-сертифікати, щоб дати їм шанс зробити щеплення.

За добу 16 листопада в Україні зафіксували 18 668 нових випадків COVID-19 і 769 летальних випадків, госпіталізували 4 468 людей, одужало 20 211 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 294 855 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування