Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 22 листопада: можливий наступ РФ, катери для ЗСУ в Чорному морі

Понеділок, 22 листопада 2021, 20:12
Новини 22 листопада: можливий наступ РФ, катери для ЗСУ в Чорному морі
Фото: РиА Новости

Розвідка США має дані, що РФ допускає масштабну наступальну операцію проти України; вантажний корабель з американськими катерами для України ввійшов до Чорного моря — актуальні новини 22 листопада.

Про можливий наступ РФ

Розвідка США поділилася своїми даними, у тому числі мапами, з європейськими союзниками, з яких випливає, що РФ розглядає сценарій швидкої широкомасштабної наступальної операції проти України з кількох напрямків, повідомило агентство Bloomberg. 

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан попередив владу Росії про "надзвичайно серйозні наслідки" у разі вторгнення в Україну. За його словами, Франція стурбована концентрацією сил Росії біля кордонів з Україною. Він нагадав про аналогічні російські "маневри" навесні цього року.

В Росії заявили, що Україна шукає спосіб повернутися до силового врегулювання ситуації на Донбасі під прикриттям збільшення присутності в регіоні військових НАТО. Дмитро Пєсков додав, що "це – болюче видовище, тому що це спричинить найсерйозніші наслідки".

Про катери для ЗСУ

Американський корабель, що транспортує катери для Збройних сил України, увійшов до акваторії Чорного моря. На його борту два патрульні катери типу Island, які США передали в рамках підтримки України. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

"Ми обіцяємо бути чесним та незалежним голосом України у світі" — звільнені журналісти видання Kyiv Post заснували нове англомовне медіа Kyiv Independent.

Компанія SpaceX Ілона Маска відклала на січень запуск українського супутника "Січ 2-30" — раніше його планували запустити у грудні.

Польські прикордонники повідомили, що група з близько 150 агресивно налаштованих іноземців намагалася прорватися на територію Польщі поблизу села Дубичі Церковні.

Правоохоронці викрили 15-річного підлітка, який створив фейкову "Дію". У поліції стверджують, що в додатку можна було змінити свій вік та додати будь-яке фото. Крім того, людина могла створити як паспорт у вигляді ID-картки, так і сертифікат про вакцинацію.

У Харкові повідомляють про збільшення звільнень серед патрульних поліцейських – цього року пішло близько 100 співробітників. Причиною недобору персоналу називають низьку заробітну плату.

За добу 21 листопада в Україні зафіксували 7 464 нові випадки COVID-19 і 326 летальних випадків, госпіталізували 2 501 людину, одужало 10 540 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 99 826 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...