Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 24 листопада: мітинг антивакцинаторів, Німеччина і рух України в ЄС

Середа, 24 листопада 2021, 19:57
Новини 24 листопада: мітинг антивакцинаторів, Німеччина і рух України в ЄС
Фото: Уніан

Антивакцинатори в центрі Києва вимагаюли звільнити свого лідера; новий німецький уряд готовий підтримувати рух України до членства в ЄС — актуальні новини 24 листопада.

Про мітинг антивакцинаторів

У середу кілька тисяч людей прийшли в урядовий квартал Києва на так званий "марш свободи". Вони вимагали звільнення лідера антивакцинаторського руху Остапа Стахіва, якого СБУ підозрює в замаху на повалення конституційного ладу.

Учасники акції антивакцинаторів висловлювали свій протест під стінами Верховної Ради, використовуючи QR-код сайту "Єдиної Росії" на плакатах. Якщо відсканувати перекреслений QR-код із плакатів – можна потрапити на сайт підконтрольної президенту РФ партії "Єдина Росія".

На акції люди вигукували "Свободу Остапу Стахіву!" та тримали плакати з портретами та гаслами "ні, біологічному тероризму", "примусова медицина = фашизм" та власне, проти QR-кодів.

Про Німеччину та Україну

Коаліційна угода нового уряду Німеччини містить пункт, в якому вказана готовність підтримувати рух України до членства в Європейському Союзі. Також зазначається що німецький уряд продовжуватимемо допомагати Україні у відновленні повної територіальної цілісності та суверенітету.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Посли Євросоюзу погодились виключити із санкційного списку ЄС міністра доходів та зборів України часів Януковича Олександра Клименка.

Народний депутат Вадим Новинський вніс заставу за міського голову Одеси Геннадія Труханова, що становила понад 30 мільйонів гривень, у справі про заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Уряд посилює карантинні обмеження — відтепер для роботи установ і закладів у жовтій зоні також будуть вимагати від працівників та клієнтів COVID-сертифікат, негативний ПЛР-тест, або довідку про одужання.

"Слуги народу" вирішили більше не брати участі в ефірах на каналах Ахметова — у партії заявили, що "протягом останніх місяців телеканали "Україна-24" і "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх".

У керівництві Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що уряди країн світу повинні розглянути можливе запровадження обов’язкової вакцинації проти COVID-19 для своїх громадян.

За добу 23 листопада в Україні зафіксували 14 325 нових випадків COVID-19 і 595 летальних випадків, госпіталізували 4 077 людей, одужало 29 044 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 286 121 людину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування