Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 16 грудня: Україна та НАТО, присутність російських військ на Донбасі

Четвер, 16 грудня 2021, 19:50
Новини 16 грудня: Україна та НАТО, присутність російських військ на Донбасі
Володимир Зеленський та Єнс Столтенберг. Фото: Офіс президента України

Кулеба розповів, що у Столтенберга запитали рік, коли Україна стане членом НАТО; суд у Росії вперше надав докази присутності російських солдат на окупованому Донбасі — актуальні новини 16 грудня.

Про Україну та НАТО

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про деталі зустрічі президента Володимира Зеленського та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга 16 грудня в Брюсселі. 

"Там все було дуже добре, позитивно. Єдиний недолік, скажу чесно: рік, коли Україна стане членом НАТО, нам не сказали. Хоча ми запитували", - зазначив міністр. Проте він наголосив, що у НАТО категорично відкидають втручання Росії у переговори щодо цього питання. 

Також президент Володимир Зеленський наголосив, що у випадку повномасштабної війни з Росією НАТО не винне Україні нічого, але разом із тим Україна є форпостом, навіть не маючи членства в Альянсі.

Про російський суд

Російський суд розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розташованої на Сході України. Таким чином суд підтвердив те, що офіційна Москва завжди заперечувала, — присутність російських солдатів на окупованому Донбасі.

У Путіна назвали це "напевно помилкою" та в черговий раз заявили, що "ніяких збройних сил РФ на території самопроголошених республік не було та немає".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Нідерландському депутату правих поглядів Тьєррі Боде судовим рішенням наказали видалити пости в соцмережах, у яких він порівняв жорсткіші коронавірусні обмеження для нещеплених з репресіями нацистів щодо євреїв.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що "Дія" час від часу дає збої, тому що не зберігає персональні дані, а щоразу при авторизації підтягує документи з різних реєстрів, які будувалися давно і іноді "не витримують".

Україна підписала договір з Pfizer про закупівлю 300 тисяч курсів інноваційного препарату Paxlovid для амбулаторного лікування хворих COVID-19.

Рада заборонила паління електронних сигарет у громадських місцях — законопроєкт підтримали 317 нардепів.

П’ятий президент України Петро Порошенко неочікувано зайшов у кадр прямого ефіру телеканалу "Рада" і створив конфліктну ситуацію.

За добу 15 грудня в Україні зафіксували 9 590 нових випадків COVID-19 і 355 летальних випадків, госпіталізували 2 089 людей, одужало 25 499 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 142 926 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...