Новини 23 грудня: жінки та військовий облік, заява Путіна про Донбас

Четвер, 23 грудня 2021, 21:20

У Міноборони пояснили, коли жінкам йти у військкомат і що робити; у Путіна "склалося враження", що "Україна готує наступ на Донбас" — актуальні новини 23 грудня.

Про жінок та військкомати

У Міністерстві оборони надали роз'яснення щодо процедури постановки на військовий облік українських жінок. Процедура постановки на військовий облік жінок така сама, як у чоловіків, і стосується не всіх, а лише представниць певних професій.

11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який перелічує трохи більше 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов'язує жінок цих професій стати на облік військовозобов'язаних.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що наказ Міністерства оборони №313 про перебування жінок на військовому обліку виник, щоб порахувати жінок, яких можливо використовувати під час захисту держави.

Про заяву Путіна

У контексті питання військової активності Росії президент цієї країни Володимир Путін заявив, що РФ думає про перспективи своєї безпеки.

У міністерстві закордонних справ України відповіли, що слова президента Росії Володимира Путіна про нібито підготовку Україною "військової операції" на Донбасі не відповідають дійсності.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія використав чартерний літак для робочої поїздки в Миколаїв, який, за даними УП, міг оплатити бізнесмен Юрій Калюжний.

СБУ оголосила підозру керівнику російської військової компанії "Вагнер", який командував бойовими діями проти сил АТО під Дебальцевим.

У Державне бюро розслідувань, куди на 10:00 викликали п’ятого президента Петра Порошенка, прийшли його адвокати Ілля Новіков та Ігор Головань, а також народні депутати від "Європейської солідарності".

Захисники п’ятого президента Петра Порошенка розповідають, що то попередній президент знав про закупівлю вугілля із ОРДЛО, але жодним чином не брав у цьому участі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг спростував заяви російської влади, що Альянс будь-коли давав обіцянку не розширюватися, зокрема на Схід.

За добу 22 грудня в Україні зафіксували 7 312 нових випадків COVID-19 і 275 летальних випадків, госпіталізували 1 691 людину, одужала 16 521 особа. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 117 443 людини.