Новини 11 січня: військові навчання РФ на кордоні, можливий статус "НАТО-плюс"

Вівторок, 11 січня 2022, 20:21
Новини 11 січня: військові навчання РФ на кордоні, можливий статус НАТО-плюс
ФОТО САЙТ МІНОБОРОНИ РФ

Міноборони РФ заявило про нові навчання біля українського кордону; у Конгресі США пропонують визнати за Україною статус країни "НАТО-плюс" — актуальні новини 11 січня.

Про навчання РФ

У Міністерстві оборони Росії заявили, що перекидають військову техніку та солдатів до кордону з Україною для проведення там військових навчань. Повідомляється, що на навчання направлено близько 3 тисяч військових та 300 одиниць військової техніки.

Реклама:

Маневри проходитимуть на полігонах у Воронезькій, Білгородській та Брянській областях, які межують з Україною, а також у Смоленській області, розташованій за 100 км від українського кордону.

Раніше американське видання New York Times написало, що РФ почала перекидати до кордонів України військові гелікоптери. На думку авторів статті, це може бути сигналом, що підготовка до потенційного нападу Росії на Україну продовжується.

Про статус "НАТО-плюс"

ВІДЕО ДНЯ

Американські конгресмени від Республіканської партії зареєстрували законопроєкт, який оголосить Україну "країною НАТО-плюс" і полегшить надання збройної та безпекової допомоги в разі військової агресії.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив про завершення основної місії ОДКБ у країні та виведення "миротворчих" сил із 13 січня.

З 16 січня в Україні починають діяти норми закону про мову, які зобов’яжуть російськомовні друковані ЗМІ повністю дублювати свої матеріали українською мовою.

Люди, які отримали щеплення проти COVID-19 CoronaVac, можуть мандрувати країнами, де не визнають цю вакцину, при умові, якщо вони зроблять бустерну дозу препаратами Pfizer або Moderna.

Президент Володимир Зеленський у понеділок прийняв зовнішньополітичних радників лідерів Франції та Німеччини, які прибули до Києва для переговорів з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що з кінця січня почнеться нова хвиля поширення коронавірусу, пік якої припаде на лютий, а спад – на березень-квітень.

За добу 10 січня в Україні зафіксували 5 429 нових випадків COVID-19 і 219 летальних випадків, госпіталізували 915 людей, одужала 7 761 особа. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 96 385 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування