Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Є дві кандидатури на посаду генпрокурора – джерела 

Вівторок, 19 липня 2022, 14:06

Новим генеральним прокурором можуть стати Олексій Симоненко, який зараз виконує обов'язки генпрокурора, або народний депутат Андрій Костін.

Джерело: співрозмовники "Української правди" у Верховній Раді та Офісі генерального прокурора

Деталі: За даними джерел УП, кандидатів на заміну Ірини Венедіктової двоє: в о. генпрокурора Олексій Симоненко й депутат Андрій Костін.

Реклама:

Депутатам поки не казали, коли у Верховну Раду внесуть кандидатури нового генпрокурора й нового голови Служби безпеки.

Імовірно, поки що працюватимуть виконувачі обов'язків, без призначень.

17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурора і поклав виконання обов'язків генерального прокурора на її заступника Олексія Симоненка, а вже 19 липня парламент звільнив Венедіктову.

ВІДЕО ДНЯ

Так само 17 липня президент усунув голову СБУ, а 19 липня Верховна Рада підтримала звільнення Баканова. Обов'язки голови СБУ виконує його перший заступник Василь Малюк

Джерела УП називають Олексія Симоненка людиною заступника голови Офісу президента Олега Татарова. Саме Симоненко відповідав за передачу справи скандального Татарова від НАБУ в СБУ, також журналісти УП фіксували його на дні народження Татарова.

Андрій Костін – юрист. У 2010 він був обраний депутатом Одеської міської ради від партії "Фронт змін", а у 2019 році – депутатом Верховної Ради від "Слуги народу". 

Костін претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

Як голова комітету з правової політики він відповідав у парламенті за судову реформу, проте саме в період керівництва комітетом Костіним належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.

Костін не декларував дохід від продажу квартир в Одесі. Але декларував корпоративні права свої та дружини в "Адвокатській компанії Право".

Також журналісти "Схем" виявили, що дружина й донька Костіна працюють помічниками-консультантами інших нардепів, а сам Костін "працевлаштував" родичів колег.

Знати більше: Чому усунули Баканова і Венедіктову. Силова вертикаль Зеленського

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування