Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти лякають ризиком прориву дамби на Дніпрі та затопленням ЗАЕС

Четвер, 4 травня 2023, 23:54
Окупанти лякають ризиком прориву дамби на Дніпрі та затопленням ЗАЕС
ЗАЕС, фото Getty Images

Окупанти частини Запорізької області заявляють, що ймовірний прорив дамби на Дніпрі через високий рівень води в Каховському водосховищі може призвести до затоплення на Запорізькій атомній електростанції.

Джерело: ТАСС, РБК

Деталі: Спершу колаборант росіян у Запорізькій області Володимир Рогов заявив ТАСС, що прорив дамби біля міста Кам'янка Дніпровська через рекордний рівень води в Каховському водосховищі може загрожувати затопленням десяткам тисяч жителів.

Реклама:

Після цього радник гендиректора концерну "Росенергоатом" Ренат Карчаа заявив, що якщо через рекордно високий рівень води в Каховському водосховищі прорве дамбу на Дніпрі, це спричинить затоплення Запорізької АЕС. 

Пряма мова Карчаа: "Прорив цієї дамби становить загрозу і для Енергодара, і для Запорізької АЕС. На станції будуть затоплені силові кабельні лінії бризкальних басейнів і насосні установки. Це (створить) функціональні проблеми для експлуатації станції та ризики для ядерної безпеки".

Нагадаємо: Російські війська окупували ЗАЕС у березні 2022 року, згодом Росія забрала атомну електростанцію собі й на рівні дкументів. На ЗАЕС російська армія розмістила військовослужбовців та бойову техніку, навіть на реакторах присутні "оборонні" позиції.

ВІДЕО ДНЯ

Україна називає дії Росії ядерним шантажем.

МАГАТЕ безуспішно домагається створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...