Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Херсоні й на Миколаївщині відібрали проби ґрунту після затоплення: перші результати

Субота, 8 липня 2023, 23:50
У Херсоні й на Миколаївщині відібрали проби ґрунту після затоплення: перші результати
фото МОЗ

95% перших проб ґрунту в Херсоні й на Миколаївщині на територіях, де повністю спала вода після затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, відповідають гігієнічним вимогам.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я

Дослівно: "У Херсоні та на Миколаївщині відібрано перші 23 проби ґрунту на територіях областей, де повністю спала вода після затоплення.

Дослідження дозволяють встановити рівень забруднення ґрунту. Зокрема, наявність у ньому токсичних речовин та рівень паразитарного забруднення.

Станом на 4 липня, 95% проб відповідають гігієнічним вимогам. У 5% проб, відібраних в районі річкового порту Херсона, зафіксовані перевищення за паразитологічними показниками".

Деталі: У МОЗ пояснили, що йдеться про яйця гельмінтів та наявність у пробах кишкових цист, які можуть викликати гастроентерит чи дизентерію. Ці інфекційні захворювання передаються через контакт із забрудненими речовинами.

Щоб запобігти ймовірному зараженню, людям важливо уникати контакту зі забрудненим ґрунтом, зокрема під час обробки землі для сільськогосподарських потреб, а також не вживати забруднені овочі і фрукти й не використовувати воду з криниць на забрудненій території.

У разі виникнення таких симптомів, як діарея, блювота, біль у животі або інших ознак захворювання, важливо звернутися до лікаря якомога швидше.

Читайте також: Все, що потрібно знати про катастрофу на Каховській ГЕС 

"Нам нічого не страшно, ми припливли додому". Репортаж УП про велику воду та евакуацію в Херсоні

Людей закликають економити воду, як раніше електроенергію. Які наслідки підриву Каховської ГЕС для економіки? Частина 2

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...