Байден висунув кандидатуру на посаду заступника держсекретаря США

Четвер, 2 листопада 2023, 06:43
Байден висунув кандидатуру на посаду заступника держсекретаря США
Курт Кемпбелл, фото Getty Images

Президент США Джо Байден висунув кандидатуру Курта Кемпбелла на посаду заступника держсекретаря Сполучених Штатів, обов’язки якого зараз виконує Вікторія Нуланд.

Джерело: Білий дім, Укрінформ

Деталі: Ця посада була вакантною з липня, коли пішла у відставку Венді Шерман.

Реклама:

Тимчасово виконувала обов'язки заступника держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Кемпбелл, якому зараз 66 років, від січня 2021 року працює заступником помічника президента США й координатором з питань Індійсько-Тихоокеанського регіону в Раді нацбезпеки.

В американському істеблішмент Кемпбелла називають "азіатським царем", оскілки він брав активну участь у формуванні політики Сполучених Штатів щодо Азії під час попередніх адміністрацій. Наприклад, будучи помічником держсекретаря у справах Східної Азії та Тихого океану в 2009 - 2013 роках він відіграв важливу роль у формуванні стратегії "повороту до Азії" колишнього президента Барака Обами.

ВІДЕО ДНЯ

Ще раніше Кемпбелл обіймав посаду заступника помічника міністра оборони США з питань Азії та Тихого океану в адміністрації Білла Клінтона.

Він також є директором-засновником Центру нової американської безпеки та директором Aspen Strategy Group, авторитетного американського аналітичного центру.

Кандидатура Кемпбелла на посаду заступника держсекретаря потребує затвердження Сенатом США.

Нуланд від квітня 2021 року є заступницею держсекретаря з політичних питань. Це третя за значущістю посада у Держдепі.

В Україні вона стала відомою за часів роботи в адміністрації Обами помічницею держсекретаря США у справах Європи та Євразії. У цьому статусі 11 грудня 2013 року, під час Євромайдану відвідала Київ, де зустрічалася з тодішнім Президентом Януковичем, а також побувала на Майдані Незалежності та підтримала учасників протесту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: