Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю дію покладених обов'язків

Середа, 29 листопада 2023, 18:57
Суд продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю дію покладених обов'язків
Митрополит Павло у залі Печерського райсуду. Київ, 29 листопада 2023р. Фото: Владислав Нагорний/Суспільне

Печерський районний суд Києва продовжив митрополиту Української православної церкви Павлу Лебедю термін дії покладених обовʼязків по запобіжному заходу до 29 січня. 

Джерело: "Суспільне", речниця Київської обласної прокуратури Олена Ковальова в коментарі УП

Дослівно від прокуратури: "Печерським районним судом м. Києва під час підготовчого судового засідання продовжено на 60 діб строк дії обов'язків екснаміснику Києво-Печерської Лаври. Зокрема не відлучатися з місця проживання без дозволу суду, з'являтися за викликом до суду, не спілкуватися з потерпілими і свідками, носити електронний засіб контролю".

Реклама:

Деталі: За даними "Суспільного", Адвокати просили про відвід судді. За їхніми словами, суддя ігнорує клопотання сторони захисту, проводить засідання під час повітряної тривоги. Суд не задовольнив клопотання адвокатів.

Сам Павло у суді заявив, що його охороняють "12 машин" на домашньому арешті.

Пряма мова Павла: "Мене охороняють 12 машин, я сам не знаю хто вони, ще умудряються лазити з ліхтариком по заборах. Я не зробив нічого з того, про що мене сьогодні судять. Це є несправедливо. Хто постраждалий? Яким чином? Що я їм зробив, що вони постраждали від мене?"

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 1 квітня 2023 року митрополиту Павлу (Петро Лебідь) вручили підозру в "порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань" та "глорифікації учасників збройної агресії РФ проти України". 
  • СБУ оприлюднила нарізку з телефонних розмов і проповідей Павла.
  • Лебідь у залі суду заявив, що він "проти агресії", але не згадав про Росію.
  • 1 квітня Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита УПЦ МП Павла під цілодобовий домашній арешт, але 14 липня Солом'янський райсуд столиці змінив запобіжний захід на тримання під вартою з можливістю внести заставу у понад 33 мільйони гривень.
  • 7 серпня стало відомо, що за Лебідя внесли заставу і він вийшов із СІЗО.
  • За матеріалами СБУ митрополит обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України:
    • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно);
    • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене службовою особою повторно).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування