Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна отримає від Іспанії 2 медичні бронемашини

Вівторок, 9 січня 2024, 13:04
Україна отримає від Іспанії 2 медичні бронемашини
Фото: скриншот з відео у соцмережі Х

Іспанія надсилає Україні два броньовані автомобілі для надання медичної допомоги та евакуації пацієнтів, їх адаптували під медичні потреби перед відправленням до нашої країни.

Джерело: іспанське агентство з міжнародного співробітництва з метою розвитку (AECID), передає "Європейська правда"

Деталі: За словами глави МЗС Іспанії Хосе Мануеля Альбареса, бронемашини адаптували під медичні потреби перед відправленням в Україну.

Реклама:

"Іспанія продовжуватиме підтримувати Україну в її захисті миру та свободи так довго, як це буде необхідно", – зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

Як йдеться в повідомленні AECID, обсяг іспанської гуманітарної допомоги для України за останні два роки перевищив 46 мільйонів євро, що є найбільшим для Мадрида обсягом реагування на надзвичайну ситуацію для однієї країни.

Також Іспанія проводить навчання нового контингенту українських військовослужбовців з використання зенітно-ракетних комплексів Hawk.

Що було раніше

  • Раніше Іспанія підтвердила надання Україні шести пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk та анонсувала поставку артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм.
  • Перед цим іспанський уряд ухвалив рішення передати Україні шість пускових установок для ЗРК Hawk за підсумками переговорів голови уряду Іспанії Педро Санчеса й президента Володимира Зеленського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування