Новини 23 березня: ПЛР-тести для іноземців, маски на вулицях для "червоних" зон

Вівторок, 23 березня 2021, 20:07
Новини 23 березня: ПЛР-тести для іноземців, маски на вулицях для червоних зон

Кабмін запровадив обов’язковий ПЛР-тест на коронавірус для в’їзду іноземців в Україну, у "червоних" зонах уряд заборонив ходити по парках та вулицях без масок — актуальні новини 23 березня.

Про в’їзд в Україну

Уряд запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, для іноземців при в’їзді в Україну.

Також згідно з постановою, громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають.

Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

Про маски на вулицях

Кабінет міністрів заборонив ходити на територіях загального користування під час карантину без захисних масок у "червоних" зонах поширення коронавірусу.

Пізніше у МОЗ наголосили, що вимога носити маски у громадських місцях "червоних" зон стосується лише під час недотримання соціальної дистанції.

Наразі в Україні 8 областей — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська — та столиця Київ потрапили до "червоної" зони за показниками поширення коронавірусу.

З 25 березня через COVID-19 Дніпровська комісія з надзвичайних ситуацій вводить суворі карантинні обмеження у місті.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

МВС оприлюднило відео на доказ того, що акція на підтримку Стерненка під ОП не була мирною, і в ньому назвало осіб, яких підозрює в організації чи активній участі у мітингу.

Поліція оголосила про підозру одному із організаторів акції, лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову.

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт затриманого після мітингу Владислава Сорда — йому оголошена підозра в хуліганстві.

У столичному метрополітені вперше за допомогою дефібрилятора врятували життя 56-річного чоловіка.

Засновник Twitter Джек Дорзі продав свій перший твіт у соцмережі за понад 2,9 мільйона доларів у вигляді NFT, або невзаємозамінного токена.

За добу 22 березня в Україні зафіксували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізували 2 519 осіб, померли 333 пацієнти, одужали 8 044 особи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування