Новини 21 лютого: Росія і визнання ОРДЛО, фейки РФ про український наступ

Понеділок, 21 лютого 2022, 20:00
Новини 21 лютого: Росія і визнання ОРДЛО, фейки РФ про український наступ
РОСІЙСЬКІ НАВЧАННЯ З РСЗВ, ФОТО МІНОБОРОНИ РФ

Радбез РФ висловився за визнання ОРДЛО, Путін обіцяє рішення сьогодні; роспропаганда вже заявила про перехід кордону РФ "українськими диверсантами" — актуальні новини 21 лютого.

Про визнання Росією ОРДЛО

Ватажки ОРДО Денис Пушилін і ОРЛО Леонід Пасічник синхронно звернулися до Путіна з проханням визнати "незалежність" так званих "республік". Слід зауважити, що промови обох маріонеток Кремля співпадають майже слово в слово.

Реклама:

Члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання ОРДО і ОРЛО, президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого. Голова МЗС Сергій Лавров у своєму виступі дійшов до слів "геноцид", "атака на слов’ян".

Також міністр внутрішніх справ Росії закликав Путіна визнати так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України, які ширші, ніж окуповані зараз території сходу України.

Про фейки російської пропаганди

ВІДЕО ДНЯ

Російська пропаганда через підконтрольні медіа поширює нічим не підтверджене повідомлення, що нібито дві українські бойові машини піхоти в'їхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось "українських диверсантів".

Кулеба спростовує дезінформацію, яку поширює Росія, та вимагає від РФ "негайно зупинити фабрику фейків".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Рада ЄС остаточно погодила виділення нової макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро.

150 тисяч російського війська на кордонах України не достатньо для успішного повномасштабного вторгнення, так само як і захоплення Києва. 

Україна вважає, що у переговорах про російську кризу мають брати участь постійні члени Ради безпеки ООН, а також Німеччина і Туреччина — про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

У вівторок 22 лютого на веб-ресурси в зоні .ua можуть чинитися кібератаки, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Перед посольством Російської Федерації у Києві встановили 11 зламаних дверей — як символ 11 зламаних життів громадянських журналістів, кримських татар.

За добу 20 лютого в Україні зафіксували 13 562 нові випадки COVID-19 і 127 летальних випадків, госпіталізували 1 886 людей, одужало 13 904 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 17 172 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: