11 березня 2001

Архів

Новини
18:14
Все може повторитися?
Міліція не виключає застосування спецзасобів активної оборони в ході можливих акцій протесту в Україні, - заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Микола Джига. А в цей час більше 100 членів комітету "За правду!" пікетували будівлю Міністерства внутрішніх справ з вимогою звільнити всіх затриманих 9 березня учасників акції.
16:09
Сценарій васалізації
Важко сьогодні відгадати, чи виграє Леонід Кучма, чи програє. Хоч, в якомусь відношенні, вже програв, так само, як програла ціла Україна. Виграє Росія, для якої вигідна Україна, яка поглиблюється в хаосі. Швидше за все, саме Росія й стоїть за цією кризою.
15:49
Українська поліція жорстоко придушила найбільшу демонстрацію проти президента
На вулицях Києва відбулися найбільші з початку кризи акції протесту. Від п’яти до десяти тисяч протестуючих посилили тиск на Кучму, який, не зважаючи ні на що, міцно тримається за владу й не хоче уходити.
14:33
Україна між двома гігантами
Ленін говорив: "Якщо ми втратимо Україну, ми втратимо розум". У 1991 році в період розпаду Радянського Союзу, Росія дійсно втратила Україну, яку завжди вважала своєї "історичною колискою".
14:05
Україна: влада опускається до авторитаризму і поступово зближається з Москвою
На думку джерел в оточенні президента, Тігіпка пророкують на посаду глави уряду з тим, щоб він спробував врегулювати політичну кризу. Нещодавно Тігіпко направився в Росію, щоб заручатися підтримкою таких високопосадових чиновників, як Анатолій Чубайс і Сергій Кірієнко.
12:30
Headquarters of the "Forum of National Salvation"
Statement
On the 9th of March 2001 the government one more time proved that it chose to use provocations, terrorism and repressions towards the representatives of the democratic opposition in Ukraine.
12:26
Міліція затримувала людей з державними прапорами
"Їх били біля ескалатора, хлопців били в обличчя, дівчат тягали за волосся", - розповідає один з керівників комітету "За правду". Зафіксовано імена всіх, кого було затримано 9 ввчері. За інформацією народних депутатів, вже до ВУЗів надішли списки та негласне розпорядження відраховувати цих студентів.
12:24
Установчий з'їзд Комітету "За Правду!" завершився за гратами
Майже 200 регіональних делегатів з'їзду "За Правду!", розходячись після форуму до своїх офісів і поїздів, в результаті опинилися за гратами. Ветерани студентських виступів визнають: таких масових арештів не було навіть за Совєцького Союзу.