Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На зустрічі з Ющенком і Ко приносять пістолети, "шокери", сокири...

Понеділок, 7 грудня 2009, 09:51

Передумови замахів на кандидатів у президенти відпрацьовувалися, але відповідних фактів поки не було.

Про це сказав керівник Управління держохорони Олександр Бірсан в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання, чи були вже реальні погрози, замахи на них.

"Передумови відпрацьовувалися. Прямих же фактів - постукаємо по дереву - не було", - сказав він.

Голова УДО також зазначив, що, справді, "три-чотири кандидати повідомили, що охорони не потребують".

"Кандидат зобов'язаний заявити про свою відмову письмово. І цим він бере на себе відповідальність за всі наслідки, які можуть трапитися", - наголосив він.

Бірсан також розповів про те, що під час проведення масових заходів, у тому числі за участю кандидатів у президенти, яких зараз охороняють, співробітники УДО вилучають зброю і предмети персонального захисту.

"Під час вибіркового контролю у тих, хто на них (заходи) прийшов, виявляються пістолети з гумовими кулями, газові балончики, ножі, шокери, навіть сокири", - повідомив він.

За словами голови УДО, виборці пояснюють, що носять ці предмети "для самооборони".

"Якось ми показали частину вилученого Віктору Ющенку... Побачене його вразило", - зазначив Бірсан.

"Зовсім нещодавно у Львові проходив книжковий ярмарок - у ньому брав участь і Віктор Андрійович. Зібралася інтелігенція, публіка поважна, шановна. Але ми все одно вели вибіркову перевірку. І в одного з пристойних чоловіків під курточкою виявили... 8 оголених шампурів для шашликів. Каже, на ринку, мовляв, купив", - згадав він.

На подарунок це було "не схоже", зазначив голова УДО: "Звичайно подарунки, та ще й такі гострі й щойно куплені, хоча б в обгортковий папір загортають. А ці шампури були фактично готові до використання, лише неясно, якого".

"І ще один свіжий випадок. Перед зустріччю Віктора Андрійовича у Львівському університеті - вищий світ, еліта, фраки - у відвідувачів були знайдені 2 газових пістолети, 3 ножі, 4 газових балончики, електрошокер. Теж - в якості подарунків, чи що?", - додав Бірсан.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування