Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: ПР поводиться неадекватно і повторює помилки Кучми й Ющенка

Четвер, 4 лютого 2010, 08:47

Партія регіонів вдається до неадекватних дій, намагаючись звільнити голів обласних адміністрацій, які підтримують на виборах конкурента її лідера.

Про це заявив бютівець Микола Томенко, коментуючи рішення Дніпропетровської і Харківської облрад про недовіру головам обладміністрацій, які висловили підтримку Юлії Тимошенко на виборах.

"Політичні ініціативи про проведення позачергових сесій обласних рад з метою звільнення голів обласних адміністрацій є неадекватними і несвоєчасними політичними діями Партії регіонів", - стверджує Томенко, повідомляє його прес-служба.

"Очевидно, що сьогодні та в найближчі кілька днів Партія регіонів планує провести ще низку позачергових засідань обласних рад для того, щоб зреагувати на, на їхню думку, неправильну політичну позицію тих голів адміністрацій, які не надто активно підтримують кандидата у президенти Віктора Януковича", - сказав бютівець.

За його словами, команда Януковича "світоглядно повторює помилки президентів Леоніда Кучми та Віктора Ющенка, які вважали, що голови обласних адміністрацій повинні бути глибоко відданими президенту та коливатися разом з генеральною лінією партії".

"Насправді голови обласних адміністрацій мусили б застерігати виконання законів, указів президента і рішень уряду та бути передовсім авторитетними управлінцями, а не політичними діячами", - заявив Томенко.

На його думку, цілком очевидно, що всі голови обладміністрацій, які призначалися Ющенком, після інавгурації нового президента мали б написати заяву про відставку, а новий уряд повинен запропонувати президенту кандидатури нових голів адміністрацій.

"Однак поспішність проведення сесій обласних рад за кілька днів до завершення президентської виборчої кампанії - це традиційно неправильний політичний підхід у розумінні ролі регіональної влади в Україні", - сказав Томенко.

Він висловив сподівання, що по завершення президентської кампанії в Україні "нарешті з'явиться професійна та авторитетна регіональна влада".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...