Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівщина змириться з перемогою Януковича, аби лиш він не чіпав мову?

Вівторок, 9 лютого 2010, 12:07

Львівщина, яка проголосувала за Юлію Тимошенко, визнає результат виборів на користь Віктора Януковича, але може повстати через мовне питання, вважають експерти.

Політолог Олексій Антипович сказав "Німецькій хвилі", що результат у 86% голосів за Тимошенко і до 10% за Януковича там був прогнозованим.

Депутат від БЮТ Степан Купіль зазначив, що блок ще не вирішив, як діяти.

"Серцем захід і центр України не сприйме такий результат (виборів загалом по Україні), хоча може змиритися", - сказав він.

А Антипович прогнозує, що виборці Львівщини не відстоюватимуть результат на Майдані, але "червоною шматою", яка може підняти галичан, є запровадження російської мови як другої державної, що обіцяв Янукович.

"Захід це не сприйме, і можливі акції протесту, у зв'язку з проголошенням російської мови (державною) новообраним президентом", - каже політолог.

Утім, він переконаний, що питання двомовності є радше передвиборною риторикою, і Янукович на це не піде, бо ризикуватиме посадою.

Експерт пояснює, що у ймовірного новообраного президента дуже хитка позиція - і спротив на заході України йому не потрібен, аби не було протестів і відставки.

Той факт, що кандидат Янукович говорив російською у своєму першому зверненні після оголошення результатів екзит-полу, - ще не показовий, вважає Антипович.

Водночас, оглядач "Німецької хвилі" на Донеччині відзначає стриману реакцію тамтешніх виборців на очікувану перемогу Януковича на виборах президента.

Святкувати перемогу не поспішають, переживаючи, що Тимошенко ще буде оскаржувати в судах результати голосування, пояснює він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: