Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров затягнув свою улюблену волинку про ВВП і "п'ятирічки"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 12:37

Уряд розраховує через 5 років вийти на ВВП, що відповідає 1990 року, а за 10 років досягти рівня ВВП, що існує в країнах центральної Європи.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на засіданні урядового комітету з реформ у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс Україна".

Він підкреслив, що такі плани мають бути покладені в основу програми діяльності уряду, розглянути яку передбачається на засіданні.

"На 2 з половиною роки до виборів нового складу парламенту, це власна програма діяльності уряду, яку ми розглядаємо в першу чергу. Вона передбачає вихід з кризи, закріплення тенденцій стабільного розвитку, подолання бідності. Наприкінці цього етапу ми повинні перевищити рівень ВВП, який був до кризи", - сказав Азаров.

Через 5 років, за його словами, в економіці необхідно домогтися прискореного зростання на базі інноваційної моделі розвитку та системних реформ.

"У кінці цього періоду ми повинні перевищити ВВП, який був у 1990 році і збільшити вдвічі доходи громадян", - зазначив він.

Наприкінці третього етапу розвитку, через 10 років, уряд прогнозує розвиток української економіки в умовах створення нових постіндустріальних галузей: "перетікання левової частки ВВП у високотехнологічне виробництво і сферу послуг".

"Наприкінці цього етапу Україна повинна збільшити вдвічі ВВП, а доходи громадян повинні досягти рівня європейських сусідів. ВВП на душу населення має бути як мінімум, як у країн - нових членів Європейського союзу", - додав Азаров.

"Фактично, йдеться про дві п'ятирічки. Перша - це відновлення і модернізація економіки, друга - постіндустріальний прискорений розвиток", - сказав прем'єр.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування