Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що Янукович грає не за своїм сценарієм

Четвер, 22 квітня 2010, 21:17
Продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ на території України не несе військової загрози.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю журналістам, повідомляє УНІАН.

За словами спікера, "з точки зору військової загрози, я думаю, і для України, і для зовнішнього світу це більше буде ілюзій, ніж якихось реалій".

Він також знову наголосив, що підписання угоди про базування ЧФ РФ не протирічить Конституції.

Литвин наголосив: "У мене таке враження складається, що політики, які заявляють про порушення Конституції України, взагалі її не читали". "Тут домінує політичний контекст та емоції", - заявив спікер.

Він зазначив, що підписання угоди про продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України було зумовлено тим, що у 2005-му році українська сторона ініціювала в односторонньому порядку розірвання газових угод, які визначали ціну на газ до 2010-го року.

На переконання Литвина, яким би чином політики не коментували підписану угоду щодо ЧФ РФ, але даний документ "прив'язаний до газових угод".

Тому, за його словами, доцільно було б створити Тимчасову слідчу комісію, яка б мала вивчити питання, чому в 2005-му році українською стороною було розірвано газову угоду, яка визначала ціну на газ до 2010-го року.

Спікер переконаний, що "нинішня влада вимушено йде тим сценарієм, який вільно чи невільно був закладений підписанням відповідних угод".

Він наголосив, що в політичному аспекті для Росії підписання угоди щодо ЧФ РФ "має роль символу", оскільки якщо раніше на флоті було 1000 суден, то наразі їх 50, а "силові установки цих кораблів до 2017-го року в 2-4 рази відпрацюють свій термін, і постає питання, чи зможуть вони рухатися".

За словами спікера, Росія підписанням даної угоди може підтверджувати, що "смисли, символи вона витримала свої, а українська сторона має підстави педалювати економічний чинник".

Литвин наголосив, що ті, хто критикує владу за "здачу національних інтересів", можуть, "якщо бути прагматиками і циніками, через 5 років перемогти, тоді ці угоди - газові та інші - розірвати".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування