Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович на параді поклявся бути гідним прикладу витязів

Неділя, 9 травня 2010, 10:43
Президент Віктор Янукович обіцяє "бути гідним високого прикладу" ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Про це він заявив, виступаючи під час параду з нагоди Дня перемоги на Хрещатику в Києві.

"Дорогі наші витязі воістину невгасної перемоги, славні солдати і сестри милосердя Великої Вітчизняної. Ви чесно відзвітували перед історією і перед нами, врятувавши світ від фашистської пошесті", - сказав глава держави.

"Тепер черга звітувати нам перед вами за все. І найперше за те, чи ми, нащадки справдили ваші надії. Ви дорогі ветерани, зберегли і подарували нам, нині сущим, Україну", - зазначив Янукович.

"Зараз ми будуємо її державність. І це чудово. Адже кожен народ прагне реалізуватися через державність. Ми за суверенну державу, під небом якої в нашій благословенній Україні усі без винятку нації почувалися б як вдома", - заявив він.

Президент наголосив, що "коли воїни визволяли нас, часто ціною свого життя, ми ж не питали, якої вони віри, нації чи групи крові".

"Особлива подяка трударям тилу, а також доземна шана і уклін матерям, вдовам", - сказав Янукович.

"Дорогі ветерани, ви, наші великі предтечі, перемогли фашизм зі святою вірою і те, що всі на землі народи богообрані і рівновеликі. Як президент України, я зроблю все, щоб бути гідним вашого високого прикладу", - підкреслив він.

Крім президента у заході взяли участь прем'єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин, міністр оборони Михайло Єжель, мер Києва Леонід Черновецький та інші урядовці і народні депутати.

Парад почався з об'їзду військ та маршу військовослужбовців, одягнених у форму часів Великої Вітчизняної війни. Також Хрещатиком проїхала військова техніка часів війни.

Крім того, урочистим маршем пройшли військовослужбовці різних родів військ. У заході взяли участь військовослужбовці з Росії та Білорусі.

Військові паради також пройшли в інших містах-героях - Севастополі, Одесі та Керчі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування