Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник нажив собі ворога в особі Кличка

Середа, 9 червня 2010, 16:17
 

Партія УДАР вимагає відставки Дмитра Табачника з  посади міністра освіти у зв'язку з його однобічним трактуванням української історії.

Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, особисті погляди Дмитра Табачника на історію несумісні з посадою високого державного діяча, оскільки не лише продовжують політику розколювання країни, але й руйнують базові основи єдиної української державності.

"Безпрецедентним є той факт, що курс "на розкол" впроваджується в державну політику в сфері освіти. Точка зору одного міністра пропонується як точка зору всієї державної системи освіти. Ми вважаємо, що такі важливі історичні питання мають бути частиною процесу консолідації суспільної свідомості, а не її розколювання", - наголосив Віталій Кличко.

"Європейський досвід свідчить, що пошук історичної правди не може перебувати у площині будь-якої ідеології. На жаль, нинішній міністр освіти шукає лише власну правду поза інтересами українського суспільства", - додав Кличко.

На його думку, "у своєму прагненні нав'язати власну історичну істину Дмитро Табачник дійшов до відвертої ксенофобії та шовінізму у відношенні до частини українського народу".

"Натякаючи на те, що в останні роки українські підручники історії створювалися не з позицій цивілізованого європейця, а "представника "маленького, але гордого", загубленого в горах племені", міністр Табачник переходить межу дозволеного", - додав Кличко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування