Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин таки погодився взятись за доступ до інформації

Вівторок, 6 липня 2010, 12:55
 

Законопроект про доступ до публічної інформації включений до розкладу засідань Верховної Ради на четвер, 8 липня, за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко за результатами зустрічі зі спікером, повідомляє Телекритика.

"На цей момент уся процедура підготовки законопроекту завершена. Є висновок головного юридичного управління Верховної Ради, рішення комітету, порівняльна таблиця до другого читання", - сказав він.

"Залишається лише останній крок - голосування у Верховній Раді в цілому і майбутній підпис президента", - додав Шевченко.

За його словами, висновок головного юридичного управління є критичним і містить зауваження.

"Ці зауваження, як на мене, академічного характеру, пов'язані з тим, як вписати новий закон в існуюче законодавче поле", - сказав Шевченко.

"Ми дивимося на них як на слушні речі, які при цьому не завадять ухваленню закону. І ми швидше розглядаємо їх як дороговказ, як надалі вдосконалювати інше законодавство в інформаційній сфері", - уточнив він.

"Ми ж розуміємо, що це не закон про державний бюджет, де має бути математична точність "2+2=4". Інформаційне законодавство в усіх країнах означає, що все одно залишаються певні сірі зони. Тому що маємо справо з речами, які не дуже просто описати юридичною мовою", - додав Шевченко.

Перший заступник голови комітету вважає, що є велика вірогідність ухвалення закону в четвер у сесійній залі, оскільки при його підготовці були враховані побажання всіх зацікавлених сторін.

Нагадаємо, журналісти руху "Стоп цензурі" вимагали ухвалення законопроекту про доступ до публічної інформації на поточній сесії парламенту. Вони направили відповідного листа до спікера Володимира Литвина та керівників фракцій. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...