Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У депутатів буде чергова ніч в парламенті

Середа, 7 липня 2010, 14:34
До законопроекту про судоустрій подано понад 1700 поправок, але він не буде змінений.

Про це заявив БЮТівець Сергій Міщенко журналістам в середу в Києві.

Він продемонстрував проект закону, який буде виноситися в середу на голосування. Порівняльна таблиця до даного законопроекту налічує 647 сторінок, остання поправка пронумерована №1724.

"1700 поправок. Скільки це часу займе? Я думаю, десь до 2 години ночі", - сказав Міщенко.

На питання, що опозиції не подобається в поданому законопроекті, депутат відповів: "Ну по-перше, це те, що Верховного суду не буде існувати. Будуть створені чотири спеціалізовані суди - цивільний, кримінальний, адміністративний і господарський".

За словами Міщенка, згідно із законопроектом, Верховний суд буде розглядати справи лише тоді, коли буде виносити по якійсь справі своє рішення Європейський суд або ж своє рішення винесе Конституційний суд.

"Таким чином, фактично залишається 5 судів. Я не знаю, чим вони будуть займатися, але зарплату будуть отримувати", - підкреслив депутат, додавши, що "такого органу як Верховний суд в країні існувати не буде".

Крім того, Міщенко розкритикував положення, яке стосується регулювання діяльності і визначення повноважень Вищої ради юстиції: "Вища рада юстиції зможе звільнити будь-якого суддю".

За його словами, "якщо суддя винесе якесь рішення не на користь влади вже завтра, він буде звільнений". "Тобто таким монстром в судовій гілці влади буде Вища рада юстиції", - упевнений Міщенко.

У той же час, за його словами, позитивом цього законопроекту є пропозиція про додаткову атестації суддів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування