Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна": Влада дезорганізувала роботу МНС - а тепер "пускає пил"

Субота, 7 серпня 2010, 12:47

"Наша Україна" вважає, що влада кадровими змінами дезорганізувала роботу МНС, а тепер ухвалює недостатні й суто показові рішення для захисту від пожеж.

Про це йдеться у повідомленні на сайті партії.

"Не минуло й місяця рекордної спеки в Україні, як влада нарешті усвідомила її небезпеку і навіть спромоглася скликати 5 серпня у курортному регіоні України екстрене пляжне засідання Ради національної безпеки і оборони України з питань протидії загрозі пожеж в Україні", - йдеться у ньому.

"Зрозуміло, що краще пізно, ніж ніколи. Принаймні тепер є надія, що Віктор Янукович не повторить приклад Жака Ширака, який у часи аномальної спеки у Франції у серпні 2003 р., під час якої загинули тисячі людей, перебував у відпустці у Канаді. Тоді, повернувшись до країни, коли спека завершилась, він лише опублікував звернення до громадян зі співчуттям", - зазначає "Наша Україна".

Втім, на її погляд, "і рішення екстреного засідання РНБО якісь зовсім "для галочки": посилити контроль, відкликати з відпусток чиновників і тощо".

"Єдиним креативним рішенням нинішньої влади, про яке дізналась громадськість, стало рішення про заборону проводити феєрверки. Рішення, безумовно, правильне, але явно недостатнє", - додають "нашоукраїнці".

Акцент останнього засідання РНБО, на їхню думку, є "трохи дивним".

"Орієнтація відповідних служб на протипожежні заходи це, безперечно, дуже вірно, але це все ж таки захист майна. Натомість нічого не відомо про спеціальні рішення РНБО, спрямовані на захист власне людей від спеки, у першу чергу людей похилого віку та дітей", - наголошує "Наша Україна".

Вона зазначає, що під час засідання РНБО Янукович висловив занепокоєння ситуацією в регіонах України з невиконання ухвалених урядом заходів протипожежної безпеки.

"А як же вони можуть виконуватись, якщо країна до сьогодні не має профільного міністра з надзвичайних ситуацій, посада якого стала розмінною картою у політичних ігрищах нинішнього режиму?", - запитує партія.

"Виставляючи у нинішній складних умовах на підкилимні торги посаду міністра з надзвичайних ситуацій, влада фактично свідомо дезорганізовує роботу профільного міністерства в умовах надзвичайної природної ситуації і ставить під загрозу життя людей", - стверджує "Наша Україна".

"А для прикриття своїх непрофесійних дій та пускання пилу в очі громадськості - проводить піар-феєрверки з РНБО", - вважає ця партія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування