Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада погодилася з Богословською, що ліцензії 5 каналу і ТВі незаконні

П'ятниця, 24 вересня 2010, 12:36
 

Верховна Рада схвалила звіт тимчасової слідчої комісії Інни Богословської, яка визнала виділення частот ТВі і 5 каналу 27 січня 2010 року незаконним.   

За відповідне рішення проголосувало 244 депутати.

"Ми одноголосно прийшли до єдино можливого висновку: 27 січня 2010 року Нацрада прийняла рішення (про виділення частот ТВі і 5 каналу), яке грубо порушує закон", - заявила Богословська.

При цьому вона назвала поведінку членів Нацради "нахабною", оскільки вони пішли на засідання з виділення частот з порушенням закону.

"Цей конкурс був початий 16 грудня 2009 року. І цього ж дня компанія ТВі, яка сьогодні найбільше кричить про наступ на свободу слова, звернулася до суду і отримала постанову про заборону проведення цього конкурсу", - заявила Богословська.

"Таким чином, з 16 грудня 2009 року діяла заборона на проведення конкурсу і видачу ліцензій. При цьому Нацрада 27 січня 2010 року свідомо пішла на засідання за наявності заборони суду на такі дії", - додала вона.

Другим порушенням закону Нацрадою, за словами Богословської, було те, що з 1 січня 2010 року діяла постанова уряду Тимошенко про заборону видачі аналогових частот у зв'язку з розробкою програми про перехід на цифрове телебачення.

Крім того, за її словами, засідання було проведено з порушенням, оскільки на ньому не було кворуму.

Богословська також заявила, що ТСК отримала свідчення колишнього члена Нацради, який розповів, що 27 січня 2010 року провела засідання за вказівкою з тодішнього секретаріату президента.

"В. о. голови Нацради Мірошниченка було викликано до адміністрації президента. Коли він повернувся, він смсками скликав підлеглих йому членів Нацради, і з порушенням закону вони пішли на винесення рішення стосовно цих ліцензій. Це пряме втручання влади в діяльність Нацради", - заявила вона.  

"Це нахабство викликає просто таке враження, що хтось хотів назавжди залишитися при владі... Це була нахабна спроба позбавити державу її власності на частотний ресурс, це була нахабна спроба отримати незаконні додатки (на передавачі більшої потужності), з яких не сплачено більше 8 мільйонів гривень ліцензійного збору", - додала Богословаська.

Згідно з рішенням парламенту, матеріали ТСК будуть направлені до ПАРЄ, "щоб європарламентарі бачили, як спекулюють темами свободи слова".  

Звіт ТСК буде також направлено до Генпрокуратури, СБУ, президента.

Богословська зазначила, що в ТСК не брали участі депутати від опозиції, які не надали своїх представників.

Як відомо, раніше Богословська звернулася до Генпрокуратури з вимогою притягнути посадових осіб ТВі до кримінальної відповідальності за мовлення в ефірі.

Раніше Богословська очолювала тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування обставин підписання газових угод у січні 2009 року.

Комісія, зокрема, відстоювала інтереси РосУкрЕнерго у конфлікті щодо розмитнення російського газу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: