Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародні спостерігачі не побачили системних порушень

Понеділок, 1 листопада 2010, 12:27
Місцеві вибори в Україні можна вважати такими, що відбулися, порушення носили несистемний характер.

Про це йдеться у попередній заяві місії CIS-EMO, оголошеній в понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Вибори до місцевих органів влади слід вважати такими, що відбулися. Зареєстровані порушення на виборах носили несистемний епізодичний характер і повинні бути предметом подальшого удосконалення українського виборчого законодавства", - сказано в заяві.

За оцінками спостерігачів CIS-EMO, помилки і порушення, зафіксовані представниками місії на місцях, не можуть вирішального вплинути на остаточні результати волевиявлення українського народу.

Серед основних недоліків місцевих виборів спостерігачі називають нечітку регламентацію порядку виготовлення виборчих бюлетенів та пов'язані з цим випадки нестачі бюлетенів.

Разом з тим, спостерігачі відзначають недоліки у підготовці реєстру виборців, що носять в Україні "хронічний характер".

Представники місії заявляють про широке застосування брудних політтехнологій, використання яких на місцевому рівні ускладнює контроль і протидію їм.

Серед недоліків спостерігачі також називають заяви деяких політичних сил, зокрема ВО "Батьківщина", і ЗМІ про результати виборів, зроблені не тільки до закінчення підрахунку голосів, але і до закінчення голосування.

Гендиректор місії CIS-EMO Олексій Кочетков повідомив, що остаточний звіт про спостереження за виборами в Україні буде оприлюднений наступного тижня.

"У цілому, виявлені були на місцях порушення, але...ми не вважаємо, що вони носили якийсь свідомий чи системний характер і могли вплинути на підсумки голосування", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...