Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров поклявся Європі провести реформи

Четвер, 4 листопада 2010, 10:10
В Україні буде проведено системну адміністративну реформу і реформу держслужби.

Про це йде мова в листі прем'єра Миколи Азарова на ім'я віце-президента Єврокомісії - високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомляє "Дзеркало тижня".

Як відомо, минулого тижня Єврокомісія ухвалила рішення про надання Україні у формі бюджетної підтримки 70 мільйонів євро на адмінреформу.

"Лист Азарова є логічним продовженням співпраці вже на політичному рівні. А також офіційно закріплює взяті на себе Україною зобов'язання", - йдеться у публікації.

"Варто зазначити, однак, що документ був відправлений адресату наступного дня після того, як Партія регіонів провалила в парламенті закони про врегулювання конфлікту інтересів на державній службі", - пише видання.

"Закони, покликані врегулювати конфлікт інтересів для чиновників усіх рангів і забезпечити прозорість держслужби, лежать в основі реформування системи державного управління", - відзначає газета.

Як йдеться у публікації, обов'язкове ухвалення цих законів разом із законом про державну службу, який фіксує поняття конфлікту інтересів, а також пакетом антикорупційних законів, обговорювалося в ході переговорів Кабміну та Єврокомісії.

"Більш того, стало однією з базових умов для надання траншу. Український прем'єр Азаров у своєму листі до Ештон ігнорує цей факт", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування