Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від ЄС вимагають відповіді на авторитаризм Януковича

Четвер, 4 листопада 2010, 11:13

Президент Віктор Янукович "непереконливо" склав "тест на демократію", вважає директор представництва Фонду Аденауера в Україні Ніко Ланґе.

Про це йдеться в його коментарі для австрійського видання "Die Presse" з приводу місцевих виборів, повідомляє "Німецька хвиля".

Тому, за словами Ланґе, Україна дедалі більше стає "тестом для ЄС".

"В останні місяці багато політиків у Європейському Союзі дивились на Україну насамперед із сумішшю нерозуміння й нецікавості, неодноразово висловлюючи сподівання, що ті, кого в 2004-му обвинувачували у фальшуванні виборів, при владі в 2010-му набули демократичної зрілості. Обмеження демократичних свобод в останні місяці та місцеві вибори демонструють, однак, іншу картину", - заявив він.

"ЄС має негайно дати відповідь на те, яким чином він буде поводитися із сусідньою країною, з якою веде переговори про розширену асоціацію та поглиблену зону вільної торгівлі, але яка засвідчує авторитарні тенденції в своєму внутрішньополітичному розвитку", - переконаний Ланґе.

Водночас, швейцарська газета "Нойє Цюрхер Цайтунґ" з приводу місцевих виборів пише: "Для того, щоб добитися тріумфу також і на місцевому рівні, нова українська влада не шкодувала засобів. Особливо у Львові та Одесі в минулі тижні спостерігалось велике напруження. В обох цих великих містах попередні мери користуються великою популярністю, але не належать до Партії регіонів".

У свою чергу, німецька газета "Зюддойче Цайтунґ" зазначає, що місцеві вибори в Україні у неділю "підтвердили політичний розкол країни".

"В той час як у російськомовних регіонах на сході та півдні із великим відривом перемогла Партія регіонів, в багатьох районах західної України (...) вперше вийшло уперед націоналістичне угруповання "Свобода", - пише це видання.

А "Франкфуртер Рундшау" зазначає, що по всій Україні - за винятком великих західноукраїнських міст, де мало успіх Всеукраїнське об'єднання "Свобода", - "перемогу одержала урядова Партія регіонів, де заправляють східноукраїнські підприємці-олігархи".

"Із цим результатом та після перепризначень у Конституційному Суді Янукович тепер контролює фактично усі рівні політичного життя - через 5 років після його відсторонення "помаранчевою революцією", - пише "Франкфуртер Рундшау".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: