Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Празі провели мітинг проти політичних репресій в Україні

Понеділок, 7 лютого 2011, 07:26

Приблизно 100 осіб у неділю в центрі Праги вийшли на мітинг протесту проти політичних репресій в Україні.

Збори перед костьолом св. Климента на Карловій вулиці були ініційовані організацією "Українська Свобода", повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на радіо "Прага".

Організатори закликали українську владу припинити недемократичні переслідування представників патріотичних організацій і позитивно оцінили факт надання Чехією політичного притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину.

За словами представника організації "Українська Свобода", на цей час в Україні у в’язницях перебуває 14 осіб із патріотичних організацій, а українські правоохоронці намагаються "зламати їхній опір незаконними методами, включаючи фізичні катування".

Активісти мають намір організувати подальші мітинги, один із яких планують провести перед посольством України у Празі.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що рано чи пізно Данилишину доведеться відповідати за злочинні дії.

"Данилишин не політик, він взагалі не займався політикою. Він був простий чиновник, який сидів на дозволах, у системі ліцензування, він був міністром економіки, і він увів корупційні схеми, за це його притягають до відповідальності, там жодної політики немає. Він ніколи не займався політикою, тому я не розумію, навіщо йому політичний притулок", - сказав Янукович.

Данилишин же заперечив це і заявив у відповідь, що як член Кабінету міністрів він був політичною фігурою і займався політикою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: