Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У фірмі, де працював Корнійчук, шукають 6 мільйонів

Середа, 9 лютого 2011, 09:35

Генпрокуратурі дозволили провести виїмку документів у ПАТ "Каліон Банк Україна" щодо рахунків фірми "Меджістерс".

Відповідне рішення Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

Як йдеться у документі, Генпрокуратурою розслідується кримінальна справа, порушена 1 лютого 2011 за фактом перевищення своїх повноважень службовими особами "Нафтогазу".

Досудовим слідством у справі встановлено, що 14 червня 2002 між "Нафтогазом" та ТОВ "Магістр & Партнери" укладено договір, згідно якого товариство зобов’язалось надати компанії низку юридичних послуг, у тому числі здійснювати юридичну підтримку "Нафтогазу" в розв’язанні спорів та судових справ за кордоном.

19 лютого 2009 тендерним комітетом "Нафтогазу" визначено процедуру закупівлі юридичних послуг орієнтовною вартістю не більше 34 мільйонів 963 тисяч гривень у одного учасника – ТОВ "Меджістерс", який є правонаступником ТОВ "Магістри & Партнери".

Як зазначається у постанові суду, це було зроблено згідно з положенням про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти. Також ця закупівля була погоджена Мінекономіки та укладено відповідний договір про надання юридичних послуг.

"Однак, 7 грудня 2009 та 9 грудня 2009 службові особи "Нафтогазу", умисно, в порушення вимог зазначеного вище положення, уклали з ТОВ "Меджістерс" додаткові угоди до договору про надання юридичних послуг, при цьому, явно вийшли за межі наданих їм прав та повноважень", - зазначається у документі.

У постанові наголошується, що при цьому не був застосований встановлений положенням про закупівлю товарів, робіт і послуг механізм закупівлі.

"Внаслідок вчинення службовими особами "Нафтогаз" зазначених злочинних дій державі заподіяно тяжкі наслідки на загальну суму понад 6 мільйонів гривень", - йдеться у постанові суду.

Також слідчий зазначає, що у справі необхідно встановити обставини укладання додаткових угод між "Нафтогазом" і ТОВ "Меджістерс".

"Під час слідства у справі здобуто дані про наявність у фінансовій установі ПАТ "Каліон Банк Україна" документів, що стосуються укладання вказаних вище угод", - наголошується у документі.

Суд дійшов висновку, що подання слідчого про надання згоди на розкриття банківської таємниці слід задовольнити, оскільки в ПАТ "Каліон Банк Україна" знаходиться інформація, яка "має доказове значення для розслідування даної кримінальної справи".

Як відомо, старшим партнером фірми "Магістр & Партнери" був екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, який наразі арештований і перебуває у Лук'янівському СІЗО. Генпрокуратура розслідує кримінальну справу щодо нього.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...