Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС і СБУ просять відповісти, чому ізраїльські спецслужби були в Україні як вдома

Середа, 1 червня 2011, 12:21

Депутат Юрій Кармазін вимагає від СБУ та МЗС надати інформацію щодо викрадення з території України спецслужбами Ізраїлю палестинця Дірара Абусісі.

Про це він заявив у Верховній Раді.

"Ми з вами, Володимир Михайлович, не почули з цієї трибуни виступ ні керівництва СБУ, ні керівництва МЗС щодо того, що Ізраїль більше не буде діяти у нас на територіях як у себе вдома", - заявив він.

"Я маю на увазі випадок з викраденням палестинського громадянина, який має українських родичів", - додав Кармазін.

"Я категорично проти того, щоб спецслужби держави Ізраїль працювали тут, як у себе вдома… Я категорично проти того, що державні служби, які мають стояти на захисті суверенітету України, не зреагували належним чином на це", - додав депутат.

У відповідь на це спікер Верховної ради Володимир Литвин заявив, що виступ Кармазіна буде оформлено як депутатський запит до МЗС і СБУ.

Як відомо, Абусісі є заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції. Він був викрадений з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого цього року. Наступного дня він вже опинився у тюрмі Ізраїлю.

За свідченнями палестинця, його троє чоловіків викрали з потяга, а вже в Києві передали його Мосаду.

Водночас сусід Абусісі по купе 6 вагону потяга, який їхав з Харкова у Київ 18 лютого, представник Фонду Бьолля Андрій Макаренко повідомив, як став свідком викрадення палестинського інженера з потяга.

За його словами, під час інциденту на місці події був співробітник СБУ

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування