Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підрахувала, скільки влада переводить на офшори

П'ятниця, 3 червня 2011, 00:03

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звинувачує чинну владу в розкраданні 110 мільярдів гривень з державного бюджету.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ТВі.

"Загальні витрати в бюджеті становлять 220 мільярдів гривень. Якщо НСК "Олімпійський" - головний стадіон країни - ми будували за 2 мільярди гривень, а вони будують за 5 мільярдів гривень, то 220 мільярдів бюджетних коштів можете просто поділити на два і ви отримаєте 110, які йдуть на їхні приватні офшорні рахунки", - зазначила політик.
 
Тимошенко також нагадала, що влада Донецької області купує туалети за ціною двокімнатної квартири, а харківські чиновники купують лавочки, які за вартістю цілком порівнянні з легковим автомобілем.

"Де ж прокуратура, СБУ, КРУ? Всі об'єкти до Євро-2012 будуються в два рази дорожче, ніж вони дійсно коштують", - обурилася Тимошенко.

Вона також звинуватила главу Національного банку України Сергія Арбузова у видачі незабезпечених грошей держбюджету.

"Арбузов - голова НБУ - друкує порожню гривню, видає її як запозичення бюджету. Було офіційне повідомлення, що вони 17 мільярдів гривень віддали державному бюджету для перевищення доходів на видатками. Такого раніше не було. Це неможливо", - заявила вона.

"І коли вони друкують ці гроші, вони їх собі наполовину забирають, золотовалютний резерв конвертують у валюту, і, виводячи валюту в офшори, вони дарують людям інфляцію за рахунок друкування гривні", - заявила екс-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування