Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не хочуть слухати, як судять Тимошенко і Луценка

Середа, 6 липня 2011, 20:30

Комітет з питань правосуддя пропонує відхилити проект постанови про недопущення "упередженого" правосуддя щодо опозиціонерів.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комітету 6 липня, повідомляє прес-служба депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова.

Комітет розглянув проект Постанови, якою пропонується заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради 8 липня 2011 року звіт представника Генпрокуратури щодо забезпечення законності і неупередженості при розгляді кримінальних справ щодо Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Також планувалося вислухати інформацію глави Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Крім того, проектом Постанови пропонується звернутися до Вищої ради юстиції з пропозицією щодо ініціації перевірки дотримання суддями Печерського районного суду Києва вимог законності при розгляді згаданих кримінальних справ, і за результатами розгляду звіту прийняти відповідні рішення.

На думку народних депутатів, "всі розмови опозиційних депутатів про нібито захист прав іменитих підсудних, не що інше, як спроба відвернути увагу громадськості від суті справи, від матеріалів кримінального злочину".

"Як всі могли помітити по прямій трансляції з залу суду, права підсудної Тимошенко не порушуються. Навпаки, вона всіляко навмисне демонструє неповагу до суду, постійно провокуючи суддю", - наголошується в повідомленні.

Ківалов підкреслив, що будь-яке заслуховування інформації у кримінальних справах проти Тимошенко чи Луценка на цьому етапі має бути розцінено як втручання в судовий процес і тиск на суд.

"Ніхто зараз не може давати оцінку діям судді. Для цього є апеляція і касація. І Вища рада юстиції. І оскаржити дії треба у встановленому законом порядку, а не в телеефірі, викрикуючи образи на адресу судді", - уточнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування