Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал хоче зупинити "жорстоку українізацію"

Субота, 10 вересня 2011, 13:03

Представники нацменшин будуть вважати свою країну безпечною, якщо держава забезпечить їм вільне використання своєї рідної мови.

Таку думку висловив посол Росії в Україні Михайло Зурабов під час круглого столу в суботу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо держава робить все для того, щоб громадяни, які вважають конкретну мову своєю рідною, мали можливість говорити цією мовою та отримувати державні послуги цією мовою, вони завжди будуть сприймати країну, як безпечну і свою", - заявив посол.

У свою чергу, нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко прокоментував відхилення парламентським комітетом з питань духовності і культури законопроекту про основи державної мовної політики (автори Колесніченко і Сергій Ківалов).

"Думка комітету з бездуховності і лукавства, звичайно, для Верховної Ради не є основною. Є, на жаль чи на щастя, позиція більшості", - сказав депутат.

Колесніченко також повідомив, що в новому законопроекті, зареєстрованому в серпні у Верховній Раді включили "практично всі рекомендації" Венеціанської комісії та ОБСЄ.

Також нардеп зазначив, що прийняття цього законопроекту дозволить "зупинити жорстоку українізацію і стабілізувати її", а також забезпечити толерантне ставлення до всіх мов всередині України.

Разом з тим, народний депутат від БЮТ-Б Володимир Яворівський вважає, що законопроект про статус регіональних мов - фактично закамуфльований старий законопроект про другу державну російську мову.

"Фактично, це закамуфльований старий законопроект. Які поправки зроблені? Мінімальні - там, де знято слово, і звичайно вони уникли цієї вже прямолінійності про те, що дві державні мови, але фактично все залишається на тому ж рівні", - заявив голова парламентського комітету з питань культури і духовності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...