Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк радить Януковичу не брати приклад з Путіна

Неділя, 2 жовтня 2011, 13:23

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк радить українським провладним партіям не брати Росію за зразок в об’єднавчих процесах.

Як передає УНІАН, про це він сказав на прес-конференції у Житомирі, коментуючи тенденцію до об’єднання деяких політичних сил довкола Партії регіонів.

За його словами, "якщо давати оцінку тим процесам, які нині відбуваються в Україні навколо провладних партій, то вони нічого не мають спільного з об’єднанням політичних сил".

"Це - не об’єднання, а спроба безпосередньо президента України Віктора Януковича і його оточення створити однопартійну систему в Україні", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що ці спроби пов’язані також з успішними, як вважають провладні політики, аналогічними процесами в Російській Федерації.

Водночас Яценюк зауважив, що провладні партії України даремно взяли собі за зразок російських політиків.

"Бо для того, щоб мати таку політичну систему, як у Росії, необхідно мати чотири умови - нафту, газ, Володимира Путіна і російський народ. Однак жодних з цих чотирьох обставин наразі у сьогоднішньої української влади немає і не буде", - зазначив Яценюк.

За його словами, єдиний вихід для української влади - не намагатися сфальшувати закон про вибори.

Яценюк наголосив також, що завадити провладним партіям здійснити ці наміри можуть і повинні негайні зміни до Конституції і відновлення балансу політичних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування