Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат в КС від депутатів відмежувався від судді-колядника

Четвер, 3 листопада 2011, 09:57

Кандидат на посаду судді КС від Верховної Ради Олександр Пасенюк відмежовується від причетності до судді-колядника Ігоря Зварича.

Так він відповів на питання депутатів у Верховній Раді під час обговорення його кандидатури.

"Щодо Зварича. Практично з цієї справи зробили шоу перед виборами. Не я Зварича призначав, його призначав президент", - зазначив Пасенюк.

Відповідаючи на питання про те, що він у порушення Конституції у 2009 році сам себе призначив в.о. голови вищого апеляційного суду той відповів:

"Я Конституцію не порушував. Для призначення адміністративної посади у Вищому адміністративному суді, як і у всіх судах України на той час був вакуум, тобто не було законодавчо встановленого органу, який призначає суддів. Тому не я сам себе призначив, а мене вищий орган самоврядування - конференція адміністративних судів призначила виконуючим обов'язки", - зазначив він.

"А пізніше Вища рада юстиції призначила…" - додав він.

Відповідаючи на питання, чому, на його думку, влада просуває його до КС, він відповів:

"Це я виявив бажання стати суддею КС, бо я починав кар'єру судді 20 років тому. Це мрія завершити суддівську кар'єру в КС, влада тут ні до чого", - зазначив він.

Після обговорення фракція БЮТ заявила, що не голосуватиме за Пасенюка.

"Наша фракція не братиме участі у голосуванні, бо це буди соромити систему юстиції і систему КС", - заявив Сергій Соболєв.

В свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що голосування відбудеться бюлетенями з 12 до 13 години в четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування