Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній силовик Білорусі: До теракту в Мінську причетний син Лукашенка

Четвер, 1 грудня 2011, 13:14

Колишній керівник бригади спецназу Білорусі Володимир Бородач упевнений, що теракт у Мінському метро був організований людьми, наближеними до сина Лукашенка - Віктора.

Про це він заявив телеканалу Белсат.

За його словами, Коновалов і Ковальов, яких засудили до страти за нібито організацію терактів, - це "цапи відбувайли".

Відповідаючи на запитання, хто конкретно стояв за вибухами в метро, він відповів: "Команда Віктора Лукашенка, особиста команда Віктора Лукашенко". Як відомо, син президента Віктор є членом Ради Безпеки Білорусі.

Раніше в статті, опублікованій у виданні "Белорусский партизан" він писав: "Слідство довело, що злочини 2008 і 2011 років скоєні підготовленою групою осіб, з використанням професіоналів у мінно-підривній справі. Група мала необмежені можливості й прикриття з боку могутніх людей Білорусі".
 
"Слідство зробило все, щоб сховати сліди злочину й увести народ в оману. Постріл у потилицю (страта) Коновалову буде нічим іншим як розстрілом істини", - написав він.

Ще у квітні Бородач почав говорити про те, що теракт був вигідним для влади Білорусі.

"Голосного теракту не вистачало, він напрошувався сам в обстановці того психозу, що нагнітався в країні перед виборами, і особливо після їхнього проведення", - писав Бородач у статті.

"Лукашенко програв вибори й поспішно почав нагнітати в країні атмосферу страху. Владою інсценовані підготовка  й спроба незаконного  захоплення влади. Це дало можливість познущатися з тисяч  громадян у країні, кинути за ґрати сотні людей й майже всіх кандидатів у президенти", - писав він.

Як відомо, 12 квітня 2011 року в мінському метро прогримів вибух, який був кваліфікований як теракт. Загинули 12 осіб, 186 були поранені. Через кілька днів заявили про затримання двох виконавців теракту.

30 листопада їм винесли вирок у вигляді страти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування