Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азовське море вийшло з берегів. МНС готується до стихійного лиха

Субота, 28 січня 2012, 11:22

У Херсонській області через підвищення рівня води в Азовському морі перервано автосполучення з чотирма селами.

Як повідомляє прес-служба МНС України, у зв’язку з приходом північного циклону в акваторію Азовського моря та посиленням вітру до 25-30 м/с, рівень води у морі піднявся до критичних відміток.

Як наслідок, вода потрапила на автошлях обласного значення "Генічеськ – Стрілкове" в районі проток Тонка та Промоїна. У зв'язку з цим автосполучення з селами Генгірка, Приозерне, Щасливцеве та Стрілкове призупинене. У цих населених пунктах проживає 3 тисячі 879 осіб.

Разом з тим, директор Департаменту цивільного захисту Василь Квашук повідомив, що для ліквідації надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути у зв'язку із ускладненням погодних умов на всій території України, у стані готовності знаходяться 15 тисяч чоловік особового складу МНС, 203 одиниці інженерної техніки, близько 750 засобів для подолання водних перешкод, 200 одиниць електростанцій й 4 000 одиниць насосного обладнання.

За необхідності також будуть залучені сили військових підрозділів Міністерства оборони. Крім того, протягом 27 січня МНС забезпечить роботу 600 пунктів обігріву людей в морози.

Особливу увагу Квашук звернув на те, що Український гідрометеорологічний центр прогнозує 1-5 лютого мінімальну нічну температуру у межах -29...-33°С, що досягатиме рівнів стихійного гідрометеорологічного явища.

При цьому у південних і східних областях очікуються пориви вітру 17-22 м/сек., а в Криму й у Приазов'ї - 25-30 м/сек.

На акваторії Чорного й Азовського морів прогнозується посилення вітру й високі хвилі. Зокрема, на Чорному морі вони досягатимуть висоти 5 м, а на Азовському - 2 м.

За словами Василя Квашука, такі температурні показники востаннє в Україні спостерігалися в 2006 році.

Квашук додав, МНС занепокоєне тим, що у зв'язку із сильними морозами та незадовільним станом обладнання, в якого вже перевищено термін експлуатації, в Україні можливі аварії в сфері житлово-комунального господарства - подібні до алчевської у січні 2006 року. Тоді без теплопостачання залишилися близько 60 тисяч городян.

При цьому під час брифінгу директор Департаменту цивільного захисту виключив можливість того, що морози в Україні сягнуть рівня, за якого виникне необхідність введення в країні надзвичайного стану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування