Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисник: Луценка можуть випустити на початку 2012 року

Середа, 4 січня 2012, 09:13

Європейський суд з прав людини може винести рішення по скарзі захисників екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на його арешт у найближчі місяці.

Про це заявив правозахисник Євген Захаров в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ . 

При цьому правозахисник висловив упевненість у тому, що українська сторона в справі Луценка порушила статтю 5 Конвенції з прав людини - право на свободу й особисту недоторканність. 

"Там явне порушення статті 5, а, як видно, його судовий процес не закінчиться раніше, ніж буде ухвалено рішення Європейського суду", - сказав Захаров.

"Скоріше, навпаки: оскільки комунікація закінчилася в червні, можна чекати, що рішення по Луценку буде дуже скоро, на початку 2012 року. Суд в Україні на той момент ще не закінчиться. І тоді його можуть, наприклад, звільнити з-під варти й у такий спосіб виконати рішення Європейського суду", - сказав він. 

За словами Захарова, кращий спосіб виконати рішення Європейського суду по 5-й статті - звільнити ув'язненого. 

Нагадаємо, у квітні минулого року Європейський суд з прав людини відкрив провадження за скаргою колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про незаконність його затримання й арешту, а також про порушення права на захист.

Луценко був затриманий і перебуває в Лук'янівському СІЗО із грудня 2010 року. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування