Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа каже, що в неї з газом усе в нормі, а Росія відмовчалася

Понеділок, 6 лютого 2012, 14:25

Європейська комісія інформує, що в країнах-членах ЄС ситуація з постачанням газу нормалізується – немає жодних надзвичайних ситуацій.

"У Європі надзвичайної ситуації нема", - повідомила представник Європейської комісії Марлен Холзнер у понеділок у Брюсселі.

"Споживачі отримують газ, як і раніше", - уточнила вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Минулого тижня повідомлялося, що обсяги російського газу в низку країн ЄС були знижені.

Відповідаючи на запитання журналістів, Холзнер повідомила, що Брюссель досі не отримав жодних пояснень від Москви, чому це сталося.

Однак, за словами Холзнер, ситуація покращилася вже під час минулих вихідних.

"Ми перебуваємо в постійному контакті з країнами-членами, вони нас поінформували, що газ, який надходить із Росії, на нормальному рівні в наступних країнах – Болгарії, Словаччині, Австрії, Угорщині, Польщі та Греції", - сказала вона.

"У деяких інших країнах-членах рівень подачі також збільшений, але ще не повернувся до рівня, який був до минулого тижня. Це – Румунія, Німеччина й Італія", - додала представник Єврокомісії.

Холзнер також повідомила, що всі країни-члени на даний момент також використовують заходи, передбачені ринком.

"Це означає, що залучені компанії, інші (країни-члени) беруть додатковий газ із газових сховищ, вони купують його на ринку. Споживачі й промисловість отримують газ, як і раніше", - підкреслила вона.

За словами представника ЄК, це демонструє хорошу роботу внутрішнього ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування