Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС знайшли позитив в листі "про тупік" міністрів ЄС

Понеділок, 5 березня 2012, 20:03

Міністри закордонних справ європейських країн розуміють, що вступ України до Митного союзу буде стратегічною поразкою Європи.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Волошин в ефірі 5 каналу.

"Відповідь буде у формі статті. Ми сподіваємось, що "International Herald Tribune" погодиться опублікувати ближчими днями текст, який вже погоджений, підготовлений", - розповів він.

"Ключовий меседж такий: ми розуміємо, що реально редлайн, або скажемо більш м’яко, ключова характеристика, за якою буде оцінюватись стан демократії в Україні це парламентські вибори. І чинна влада зацікавлена в тому, щоб ці вибори були під дуже щільним моніторингом міжнародних спостерігачів", - зазначив речник МЗС.

При цьому він додав, що найближчим часом будуть направлені офіційні запрошення на адресу ОБСЄ та інших міжнародних структур, з проханням направити спостерігачів.

Волошин також заявив, що європейські дипломати не випадково опублікували цього листа в день оголошення результатів виборів президента Володимира Путіна в Росії.

"Політичний порядок денний цієї людини, в тому числі, скажімо так м’яко, залучення України до Митного союзу. І фактично залучення до альтернативного європейській інтеграції шляху розвитку", - вважає дипломат.

"Те, що з'являється ця стаття, свідчить про те, що наші друзі - міністри закордонних справ країн, які дійсно розуміють, що вступ України до Митного союзу, що інший геополітичний вибір України, це буде стратегічна поразка Європи в першу чергу", - додав він.

"Там є чіткий меседж, до речі якого раніше не було, прямо сказано публічно, там сказано "ми хочемо закріпити Україну в Європі", - підсумував Волошин.

Як відомо, відкритий лист до України у неділю опублікували міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт, Великої Британії - Вільям Гейґ, Чехії - Карел Шварценберґ, Польщі - Радек Сікорський і Німеччини - Ґідо Вестервелле.

Вони закликають Україну, зокрема, гарантувати право опозиції в повному обсязі взяти участь у жовтневих виборах до Верховної Ради, які називають лакмусовим папірцем для демократії в Україні.

Європейські дипломати вважають, що саме Україна нині загальмувала процес схвалення Угоди про асоціацію з ЄС.   

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування