Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко переконаний, що Тимошенко не політв'язень

Вівторок, 3 квітня 2012, 21:23

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не є політичним в'язнем.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в інтерв'ю BBC.

"У першу чергу, хто такий "політичний в'язень" на мою думку. Це той, хто політичними засобами намагався змінити або спосіб управління країною, або методи впровадження демократичних цінностей в ситуації, коли їм загрожує небезпека", - зазначив він.

"Однак це визначення не застосовується до тих, хто займався незаконною діяльністю, яка не має ніякого відношення до боротьби за демократію", - додав міністр.
 
"Тимошенко опинилася за гратами не за свої політичні погляди, не за свої політичні висловлювання, не за свої альтернативні погляди, не тому, що вона є конкурентом для інших політиків, а тому, що її звинуватили (і довели це в судовому порядку) в тому, що вона приймала рішення з порушенням процедур, передбачених української нормативною базою", - заявив Грищенко.

При цьому міністр зазначив, що "впродовж років багато країн піддавалися нападкам не через те, що насправді там відбувалося, а через загальне сприйняття того, що вони мають іншу систему цінностей".
 
"Західні правозахисні організації і політики не раз висловлювали стурбованість тим, що справа Юлії Тимошенко і Юрія Луценка мають ознаки "виборчого правосуддя". Українська влада це заперечує", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...