Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Гонконгу арештували теплохід з українцями на борту

Середа, 4 квітня 2012, 11:11

У Гонконгу арештовано великий теплохід "Сахалін", на борту якого перебуває 16 українців і 5 росіян.

Про це повідомив заступник голови Російської профспілки моряків (РПСМ) Микола Суханов, передає "Укрінформ" із посиланням на російські ЗМІ.

"Звернення прийшло до нас учора: на рейді в порту Гонконгу стоїть теплохід "Сахалін" під прапором Белізу. Його судовласник із Греції, 5 членів екіпажу з Росії, 16 - з України. Після поломки двигуна судно було на буксирі доставлено на рейд в Гонконг, де 21 січня, ймовірно, через борги компанії, його арештували", - розказав він.

За словами Суханова, з моменту арешту судна моряки перебували в складних обставинах: періодично у них траплялися перебої з пальним, їжею і водою. Крім того, на судні не працюють кондиціонери.

Члени екіпажу повідомляють, що не отримували зарплату декілька місяців. Моряки вимагають ліквідації заборгованості з зарплати й репатріації додому за рахунок судновласника.

"Представники компанії-судновласника обіцяють морякам, що всі борги будуть погашені після того, як теплохід буде продано. Однак є імовірність, що за рішенням суду він буде конфіскований. У зв'язку з цим екіпаж боїться залишитися ні з чим", - зазначив Суханов.

Він також повідомив, що на звернення моряків РПСМ спрямувала запит профспілці Гонконгу, а також інспектору Міжнародної федерації транспортних робітників у Японії, який займається цим регіоном.

"За інформацією наших колег, вони вже побували на судні і поговорили з моряками, що перебувають на ньому. Вони повідомляють, що готові надати юридичну, а також всю іншу необхідну допомогу морякам", - додав він.

Теплохід "Сахалін" був побудований у 1985 році, довжина судна 185 метрів, дедвейт 25 680 тонн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування