Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" уже погрожує європейцям інтеграцією з Росією за бойкот

П'ятниця, 11 травня 2012, 09:13

Останні заяви європейських політиків змушують Україну уважніше поставитися до пропозиції співпраці з Росією і, можливо, повернутися до розгляду інтеграційних проектів.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Об’єктивно аналізуючи розвиток останніх подій як навколо саміту країн Центральної Європи, проведення Євро-2012, підписання Угоди про асоціацію, ми просто не можемо не звертати уваги на останні доволі цікаві ініціативи керівництва Росії щодо розвитку інтеграційних процесів у рамках СНД та євразійського регіону", - заявив він.

"Хоча євроінтеграція, безперечно, і надалі залишатиметься зовнішньополітичним пріоритетом України, втім, пропозиції російської сторони, безперечно, особливо в світлі останніх подій, вивчатимуться найбільш ретельно", - зазначив Зубанов.

"І, можливо, нам варто повернутися до розгляду інтеграційних проектів на пострадянському просторі", - додав "регіонал".

У нього "викликають несприйняття окремі самовпевнені заяви європейських колег, деяких українських опозиціонерів та так званих незалежних аналітиків щодо, мовляв, цілеспрямованого бойкоту української влади з боку лідерів держав-членів ЄС, який може стати початком дипломатичної ізоляції нашої країни".

На переконання Зубанова, подібні "відверто деструктивні" твердження є недалекоглядною спробою виключити Україну з загальноєвропейського контексту та євроінтеграційних процесів "в угоду одній засудженій за завдання збитків Україні особі".

"Від таких огульних закидів програють усі і, насамперед, програє об’єднана Європа", - вважає "регіонал".

"Ці заяви, як і заклики до бойкоту Євро-2012, свідчать про маріонеточні умонастрої їхніх авторів, які не хочуть навіть чути об’єктивні факти про стан справ у нашій державі, не бажають самостійно аналізувати події, а лише сліпо вірять усьому філігранно зрежисованому з Качанівки спектаклю, кожен акт якого розпочинається занадто вже вчасно і розрахований винятково на жалісливих іноземних глядачів", - сказав він.

Зубанов зазначив, що в УЄФА "щодня уважно спостерігають за ситуацією в Україні", однак не бачать причин для внесення змін у графік "Євро-2012".

А щодо скасування Ялтинського саміту країн Центральної Європи "регіонал" заявив, що "лише 3 з 16 європейських лідерів, передусім через власні вузькопартійні інтереси (Албанії, Хорватії та Чехії), прийняли рішення щодо неучасті через внутрішньополітичну ситуацію в Україні, іншим же завадили різні об’єктивні обставини".

Однак рішення перенести саміт Зубанов вважає вірним, бо зекономлені кошти можна "направити на реалізацію соціальних ініціатив президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування