Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка: журналіст не стане обвинуваченим через фільм про Лук'янівку

П'ятниця, 1 червня 2012, 12:51

Журналіст Костянтин Усов не стане обвинуваченим через його фільм про Лук'янівське СІЗО.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю "Фокусу".

Коментуючи той факт, що після виходу фільму "Тюрма №1" прокуратура Києва почала розшукувати журналіста, він сказав: "Дійсно, інформація збиралася на межі чинного законодавства".

"Але мова не йде про звинувачення, так як у нього умисел був у піднятті проблеми. Тому, він потрібен працівникам київської прокуратури тільки для того, щоб уточнити, де правда, а де надумано", - зазначив Пшонка.

"У нього була мужність підняти проблему, треба мати мужність допомогти в її вирішенні, щоб виключити весь негатив, який був присутній в Лук'янівці. Він може і не йти, до речі, це його право", - заявив генпрокурор.

На питання, чи не перетвориться Усов зі свідка на обвинуваченого, Пшонка відповів: "Так питання навіть не стоїть".

"Я запитав у прокурора: "Якщо не буде у нього бажання до тебе йти, що будеш робити? Приводом доставиш?" Він: "Ні-ні, тільки при його бажанні". Тому питань до нього немає", - сказав він.

"Не хоче - його справа, забули про цю проблему, нехай шукає іншу сенсацію, а справу щодо службових осіб Лук'янівського СІЗО буде направлено в суд", - заявив генпрокурор.

На запитання, що змінилося в СІЗО після виходу фільму, Пшонка відповів: "Зменшилася кількість ув'язнених, виходимо на ліміт в 3171 осіб. Сьогодні переповнення ізолятора до 40 чоловік, тоді як на момент виходу фільму воно була близько ста".

"Відсторонений і переведений на іншу посаду начальник СІЗО, один з відповідальних співробітників СІЗО проходить у справі в якості обвинуваченого", - сказав генпрокурор.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування